رایج‌ترین انواع کولر آبی : کولر آبی قابل حمل، پنجره‌ای و صنعتی

انواع کولر کم مصرف
معرفی انواع کولر کم مصرف
اردیبهشت ۱۲, ۱۳۹۸
سرمایش انباری
سرمایش انباری
اردیبهشت ۱۸, ۱۳۹۸
سه نوع کولر آبی

کولرهای آبی، یکی از پرکاربردترین سیستم‌های سرمایشی در کشور ما و هم چنین در مناطق گرم و خشک دنیا به شمار می‌آیند. کولرهای آبی علاوه بر خنک کردن هوا باعث افزایش رطوبت محیط نیز می‌شوند. به همین دلیل وسیله‌ی سرمایشی ایده‌آلی برای آن دسته از مناطق جغرافیایی که دارای هوای گرم و خشک هستند، محسوب می‌شوند. کولرهای آبی در انواع مختلف وجود دارند. به طور کلی سه نوع کولر آبی وجود دارد که دارای کاربرد بسیاری در زمینه‌های مختلف تجاری و صنعتی هستند. کولرهای آبی علاوه بر مصارف صنعتی برای خنک کردن ساختمان‌های مسکونی نیز به کار برده می‌شود.

نحوه کارکرد کولر آبی

کولرهای آبی هوای گرم را جذب کرده و آن را از پدهای مرطوب سرمایشی عبور می‌دهند. در طی این فرآیند هوای گرم تبخیر شده و باعث تولید هوای خنک و مرطوب می‌شود. هر سه نوع رایج کولر آبی می‌توانند مجهز به یک فن باشند. فن موجود در کولر هوای خنک شده را با سرعت و قدرت بیشتری، در سراسر محیط توزیع می‌کند. استفاده از فن در کولر آبی باعث می‌شود که هوای اتاق خنک شود و هوای خنک به تمام نقاط اتاق برسد.

به صورت کلی می‌توان گفت که کولرهای آبی یکی از کم‌مصرف‌ترین سیستم‌های سرمایشی موجود هستند. این کولرهابرای تامین هوای خنک مورد‌نیاز، انرژی و سوخت زیادی مصرف نمی کنند. به همین دلیل کولرهای آبی را می‌توان با عنوان یکی از سیستم‌های سرمایشی سازگار با محیط زیست شناخت. هر سه نوع رایح کولر آبی معرفی شده، در مقایسه با سیستم‌های سرمایشی دیگر، انرژی کمتری مصرف می‌کنند. مصرف بهینه‌ی انرژی توسط سیستم‌های سرمایشی باعث کاهش هزینه‌های سرمایشی می‌شود. به خصوص در ساختمان‌های صنعتی که هزینه‌ی زیادی صرف خنک کردن و تهویه هوای محیط صنعتی می‌شود، استفاده از سیستم‌های سرمایشی کم مصرف مانند کولرهای آبی، نقش بسزایی در کاهش هزینه‌های سرمایشی و تهویه‌ی هوا خواهد داشت.

انواع رایج کولر آبی

سه نوع کولر آبی وجود دارد که در مصارف صنعتی و مسکونی، به منظور تامین هوای خنک ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. سه نوع کولر آبی شامل کولر آبی قابل حمل، کولر آبی پنجره‌ای و کولر آبی صنعتی می‌شوند. در ادامه‌ی مطلب شما را با سه نوع کولر آبی و ویژگی‌ها و کاربردهای هرکدام آشنا خواهیم کرد.

کولر آبی قابل حمل

کولر آبی قابل حمل

کولرهای آبی قابل حمل، دستگاه‌هایی سرمایشی هستند که در مقایسه با انواع کولرهای صنعتی و ثابت دیگر، وزن و اندازه‌ی کوچک‌تری دارند. همان‌طور که از اسم این کولرها پیدا است، کولرهای قابل حمل را می‌توان به راحتی جابه جا کرد. کولرهای آبی قابل حمل نیز در طرح‌ها و مدل‌های مختلف ساخته شده‌اند. برخی از این کولرها دارای دسته و چرخ‌های کوچکی هستند که قابلیت جابجایی آن‌ها را آسان‌تر می‌کند. شما می‌توانید به راحتی کولرهای قابل حمل را از مکانی به مکان دیگر جابجا کرده و از عملکرد سرمایشی آن در اتاق مورد نظر خود بهره ببرید.

کولر آبی قابل حمل را می‌توان در ساختمان‌های صنعتی و مسکونی مورد استفاده قرار داد. کولرهای آبی قابل حمل صنعتی دارای قدرت سرمایشی بیشتری هستند تا قابلیت خنک کردن محیط‌های صنعتی را داشته باشند. برای خنک کردن ساختمان مسکونی خود نیز می‌توانید از کولر آبی قابل حمل استفاده کنید. این کولر با خنک کردن هوا و افزایش رطوبت هوا در مناطق گرم و خشک، محیط مناسبی را برای زندگی تامین می‌کنند. هوای خنک و رطوبت مناسب هوا، در بروز خشکی پوست و انواع آلرژی‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد و برای سلامت انسان مفید است.

کولر آبی پنجره‌ای

کولر آبی پنجره‌ای

یکی دیگر از انواع کولرهای آبی، کولر آبی پنجره‌ای است. کولرهای آبی را می‌توان از پنجره یا سقف ساختمان مورد نظر نصب کرد. یک کولر آبی پنجره ای باید دارای اندازه‌ی مناسبی باشد تا قابلیت خنک کردن اتاق مورد نظر شما را داشته باشد. انتخاب کولری با اندازه‌ی مناسب یکی از عوامل اصلی در افزایش بهره‌وری سرمایشی است. اگر شما کولری را انتخاب کنید که کوچک‌تر از اندازه‌ی مورد نظر باشد، کولر به تنهایی قدرت خنک کردن اتاق را نخواهد داشت. از طرف دیگر کولری که بزرگ‌تر از اندازه‌ی مورد نیاز باشد، باعث هدر رفتن و اتلاف انرژی خواهد شد. به همین دلیل لازم است هنگام خرید کولر آبی به اندازه و قدرت سرمایشی کولر و هم‌چنین مساحت و شرایط ساختمان مورد نظر خود دقت کنید.

یکی از نکاتی که هنگام استفاده از کولر آبی باید به آن توجه کنید این است که هنگامی که کولر روشن است، یک پنجره یا دریچه را باز بگذارید. این کار باعث می‌شود که همواره هوای تازه وارد ساختمان شود. هم‌چنین با این کار، رطوبت اتاق مورد نظر به اندازه‌ی تعادل می‌رسد. نصب کولر از پنجره نیز باعث می‌شود که کولر به هوای تازه‌ی بیرون دسترسی داشته باشد.

کولر آبی صنعتی

کولر آبی صنعتی

کولرهای آبی صنعتی به منظور تامین سرمایش محیط‌هایی با مساحت و مقیاس بزرگ طراحی وساخته شده‌اند. این کولرها برای خنک کردن ساختمان‌های صنعتی مانند کارخانه‌ها، کارگاه‌های تولیدی، انباری‌ها و فضاهای بسته و بزرگ به کار می‌روند. این کولرها از ایجاد جریان هوای خنک برای کاهش دمای محیط‌های صنعتی استفاده می‌کنند.

کولرهای آبی صنعتی در مقایسه با کولرهای قابل حمل و کولرهای دارای قدرت سرمایشی بالاتری هستند. در ساختمان‌های صنعتی علاوه بر افزایش طبیعی دمای هوا در فصل‌های گرم سال، کار با ابزار آلات و ماشین‌های صنعتی باعث افزایش هر چه بیشتر دمای محیط می‌شود. علاوه بر این، به علت کار با ماشین‌ها و ابزارهای صنعتی، همواره مسئله‌ی آلودگی هوا یکی از مشکلات اساسی ساختمان‌های صنعتی است. کولرهای آبی صنعتی علاوه بر خنک کردن محیط به تهویه‌ی هوای ساختمان نیز کمک می‌کنند. فن موجود در کولر صنعتی با ایجاد جریان هوا، باعث دور کردن آلودگی‌ها و دودهای موجود در فضای ساختمان صنعتی می‌شود.

برای اینکه بتوانید عملکرد سرمایشی کولرهای آبی را افزایش دهید و از قدرت سرمایشی آن‌ها نهایت استفاده را ببرید، باید به نحوه‌ی نگهداری و مراقبت از آن‌ها توجه کنید. مراقبت مرتب و کنترل به موقع قطعات و اجزای تشکیل دهنده‌ی کولر و نحوه عملکرد آن، بازده سرمایشی و طول عمر کولر را افزایش می‌دهد. هر از چند گاهی باید مخزن آب کولر را تخلیه کرده و رسوب‌های ته نشین شده را تمیز کنید. هم‌چنین باید به صورت مرتب پدهای سرمایشی را کنترل کنید. در صورت لزوم باید پدهای از کار افتاده را تعویض کنید، و پدهای جدید را جایگزین آن‌ها نمایید.

منبع: vankool

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما